Isolatie
Uw woning isoleren kan op verschillende manieren. Want isolatie betekent afschermen van invloeden van buiten af. U wilt het woongenot (wooncomfort) prettig maken en het liefst ook nog geld besparen. Door niet onnodig energie te verbruiken wanneer het buiten koud is. Als je het binnen toch warm wilt hebben moet je extra verwarmen. Is het huis goed geïsoleerd dan zal de kou minder snel binnen dringen in de woning. Maar er gaat ook minder warmte verloren naar buiten.
Daarom zijn er eisen in Nederland voor woningbouw van verschillende bouwdelen vast gelegd in het bouwbesluit. Zo was er vaak woningen voor 1930 geen spouwmuur (steensmuur) en tussen 1930 en 1975 was er vaak al wel een spouwmuur maar werd er stilstaand lucht als isolatie gebruikt. Dit werkt ook goed als er maar niet te veel kieren of gaten zijn, want dan stroomt de lucht en zal er warmte verloren gaan. Daarom goed voegwerk aan de buitenkant van uw woning in combinatie met impregneren wat binnendringen van vocht voorkomt. Want regeninvloed en vochtige lucht geleid makkelijk warme en koude lucht.
Het gaat dus niet alleen om de dikte van de isolatie materiaal maar ook om de dichtheid, indringings mogelijkheid van buiten af zoals vaak vocht.Impregneren met een hydrofoob product, wat wel vocht van binnenkant woning naar buiten transporteert, maar niet indringend vocht van buitenaf naar binnen laat dringen, is dus een goede isolatie.
Een energie zuinige huis heeft dus meerdere isolaties zoals vloerisolatie, kruipruimte isolatie, muur isolatie, glasisolatie (dubbel glas) en dakisolatie. Een gevel verven is dus ook een soort isolatie.
Een buitenmuur van baksteen beschermd de binnenmuur, de binnenmuur wordt niet nat. De dakpannen beschermt het houd van het dak. Kortom weersinvloeden kosten energie, goed onderhoud bespaard ook energie want aantasting zorgt voor indringing van buiten af.
Begin.